Categorieën

Belangrijke wijziging inzake MultiGift.be

(Zie ook de updates onderaan dit bericht)

Geachte klant/bezoeker van MultiGift.be,

MultiGift.be was tot 1 februari 2016 een franchise vestiging van MultiGift Relatiegeschenken B.V. uit Nederland, die werd gerund door Worldwide Trading NV (WWT) uit Mechelen. Vanwege de dynamiek in de online markt en verschil van inzicht over de koers van MultiGift.be, is besloten om de samenwerking met onze Belgische franchisepartner Worldwide Trading (WWT) op te zeggen. De samenwerking met WWT is inmiddels beëindigd. Vanaf 1 februari 2016 worden alle opdrachten via MultiGift.be afgehandeld door ons ervaren Nederlandse MultiGift verkoopteam.

Helaas is gebleken dat onze (voormalige) Belgische franchisepartner WWT onze website MultiGift.be heeft gekopieerd en bereikbaar heeft gemaakt via mundogifts.be, welke per 23-05-2017 is doorgegaan als Promomundo.be. Bovendien is nadien in mails en e-mail mailingen de suggestie gewekt dat MultiGift in België doorgaat als Mundogifts. Maar niets is minder waar! MultiGift timmert juist extra hard aan de weg in België. Via deze weg willen wij dan ook met klem benadrukken dat MultiGift niets met Mundogifts (en haar nieuwe website promomundo.be) te maken heeft.

Wij hebben (helaas) juridische stappen moeten nemen, met als resultaat dat WWT haar website mundogifts.be zal aanpassen, zodat van enige gelijkenis met de MultiGift websites geen sprake meer zal zijn. Wij vinden het onbegrijpelijk dat onze (voormalige) Belgische franchisepartner zo heeft gehandeld en we betreuren het ten zeerste dat wij u als klant/bezoeker van MultiGift.be op deze wijze hierover moeten informeren. Zie ook de updates onderaan dit bericht.

Gelukkig kunnen wij u ook positief nieuws mededelen, want inmiddels zijn diverse aanpassingen doorgevoerd waarmee we het u als klant van MultiGift.be nog gemakkelijker willen maken.

Welke voordelen biedt MultiGift.be u vanaf heden?

  • Gemakkelijk uw complete order online afhandelen.
  • Ruime keuze uit online aanbod van 42.735 artikelen.
  • Altijd een lage prijs.
  • Direct actuele voorraden zichtbaar.
  • Supersnelle leveringen.
  • Veelzeggende reviews van andere klanten over de relatiegeschenken en onze service.
  • Online chatten met onze ervaren relatiegeschenken specialisten.
  • Lokaal bellen naar een Belgisch telefoonnummer indien u persoonlijk met één van onze specialisten wilt spreken.
  • Achteraf betalen op rekening (voor bedrijven) of direct veilig online betalen met MisterCash.
  • Beschikt uw onderneming over een geldig BTW nummer? Dan hoeft u bij ons geen BTW te betalen.


Wij hopen dat u in de toekomst uw bestellingen zult doen bij MultiGift.be. Van onze kant verzeker ik u persoonlijk dat we er alles aan zullen doen om u de allerbeste klantbeleving te geven.

Ik vertrouw erop u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,
MultiGift Relatiegeschenken BV

Paul Visser
(Algemeen directeur)

 


UPDATE 23-05-2017:
Mundogifts.be gaat door als Promomundo.be. Bij deze benadrukken wij nogmaals dat MultiGift niets met WWT en Mundogifts te maken heeft en dus ook niet met de nieuwe website Promomundo.be.

UPDATE: 17-10-2016
Mundogifts blijkt in België via Google Adwords prominent te adverteren met de slogan "van multigift naar MundoGifts". Deze onjuiste en suggestieve advertentie is juridisch niet toegestaan. Mundogifts dient deze advertentie per direct te verwijderen en is hierover reeds geïnformeerd. Wij willen bij deze nogmaals ferm benadrukken dat MultiGift geen enkele bemoeienis heeft met de praktijken van Mundogifts uit Mechelen. Mundogifts, WWT en de verantwoordelijke zaakvoerders proberen structureel en onophoudelijk mee te liften met MultiGift. Wij betreuren deze uiterst bedenkelijke werkwijze van Mundogifts ten zeerste!

UPDATE: 14-03-2016
Alhoewel WWT haar website Mundogifts.be inmiddels heeft aangepast, waardoor van een 1 op 1 gelijkenis met MultiGift.be weliswaar geen sprake meer is, zijn er helaas nog steeds veel overeenkomsten met MultiGift.be. WWT maakt hiermee naar onze mening nog steeds inbreuk op de rechten van MultiGift. Toch hebben wij besloten om de kwestie verder te laten rusten, ervan uitgaande dat WWT en Promocat de recent doorgevoerde wijzigingen niet meer ongedaan zullen maken. Tevens gaan we ervan uit dat alles eraan gedaan zal worden om de huidige overeenkomsten met onze website te minimaliseren en ook dat niet opnieuw (delen van) MultiGift.be word(t)(en) gekopieerd. Dat zullen wij nauwlettend in de gaten houden. Mocht daarvoor op enig moment aanleiding zijn, dan zullen wij zonder aankondiging vooraf opnieuw juridische maatregelen tegen WWT en/of Promocat nemen. Wij spreken bij deze nogmaals de hoop uit dat WWT en Promocat vanaf nu hun eigen koers zullen gaan varen.

UPDATE: 18-02-2016
Ondanks meerdere schriftelijke toezeggingen van WWT, om tegemoet te komen aan de door ons geëiste aanpassingen aan haar nieuwe website mundogifts.be, is daaraan helaas nog steeds niet volledig voldaan. Via deze weg doen wij nogmaals een allerlaatste beroep op WWT om de gedane toezeggingen alsnog en snel na te komen en te voldoen aan onze voorwaarden. Wij hopen van harte dat we deze kwestie nu op zeer korte termijn daadwerkelijk kunnen afronden en het voeren van extra juridische procedures achterwege kan blijven.

UPDATE: 09-02-2016
Onder juridische druk heeft Promocat in overleg met WWT de website mundogifts.be alsnog verder aangepast. Alhoewel er naar onze mening nog steeds opmerkelijke overeenkomsten tussen mundogifts.be en MultiGift.be zichtbaar zijn, hebben wij onder voorwaarden besloten om af te zien van verdere juridische stappen. Per brief is WWT hierover geïnformeerd en wij zijn in afwachting van haar reactie. We benadrukken nogmaals dat we het volstrekt onbegrijpelijk vinden dat WWT zo heeft gehandeld, maar we hopen dat WWT vanaf nu haar eigen koers zal gaan varen met mundogifts.be.

UPDATE: 02-02-2016
Ondanks de door WWT schriftelijk gedane expliciete toezegging dat mundogifts.be zodanig zou worden aangepast, zodat deze geen gelijkenis meer met de MultiGift websites vertoont, hebben wij helaas moeten constateren dat dit niet is gebeurd. Wel zijn er enkele details op de mundogifts website (minimaal) aangepast, maar nog steeds is sprake van te veel overeenkomsten in de navigatie, vormgeving en zelfs teksten die NB één-op-één zijn gekopieerd van MultiGift. WWT is nogmaals dringend gesommeerd om dit alsnog aan te passen, bij gebreke waarvan maatregelen volgen. Wij betreuren deze situatie ten zeerste!